Jump to content

Parmesanlı Tart Üzerinde Deniz Mahsulleri Salatası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

parmesanli-tart-uzerinde-deniz-mahsulleri-salatasi_ea125d70.jpg

 

50 gr akdeniz yeşilliği

40 gr somon balığı

30 gr kalamar

30 gr karides

1 portakal

5 gr kekik

50 gr parmesan peyniri

10 gr kiraz domates

20 gr balzamik sirke

10 gr Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Parmesanlı tart için

250 gr un

100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

50 gr parmesan peyniri

90 ml su

Tuz

 

Parmesanlı tart üzerinde deniz mahsulleri salatası:

Tart için un, tuz, parmesan peyniri ve tereyağını karıştırıp elinizde ufalayın. Hamura suyu ekleyip yoğurun ve streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba yayın. Çatalla üzerine delikler açıp üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alıp soğumaya bırakın. Akdeniz yeşillikleri, portakal dilimleri ve kiraz domatesleri doğrayın. Balzamik sirke tuz ve karabiber ile harmanlayın. Izgarada kızarmış somon balığı, sotelenmiş karides ve unlanarak yağda kızartılmış kalamarlarlarla birlikte parmesanlı tartın üzerine yerleştirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...