3 iri kabak
1 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı pul biber
Cevizli ve tahinli kabak salatası:
Kabakların kabuklarını alacalı soyup irice rendeleyin. Teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve şeker ilave edin. Tahin ve yoğurdu bir kasede çırpın. Sarımsağı ezin,
2 kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 diş sarımsak
3/4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı ceviz içi
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Cevizli kabak salatası:
Kabakları rendeleyin ve zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğumaya bırakın.
Yoğurt, mayonez ve tuzu bir kasede çırpın. Sarımsağı rendeleyin. Kabak, dereotu ve ceviz içlerini ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp ceviz ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.