Jump to content

Cevizli Kabak


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

434133123233.jpg?434355114079121126120355

 

150 gram ceviz içi

1 kg kabak

1 çay bardağı zeytinyağı

2 tatlı kaşığı tozşeker

1 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarmısak

Yeteri kadar tuz

 

Üzeri için:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

8-10 yarım ceviz

 

Kabakları yıkayıp, kabukları ile birlikte rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kabak, zeytinyağı, tozşeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye alın. Kabaklar suyunu çekene dek tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra yoğurt ve kıyılmış sarmısağı ilave edip, 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Dövülmüş ceviz ilave edip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi kabaklarla karıştırın. Üzeri için kırmızıbiberi zeytinyağıyla karıştırın. Cevizli kabağın üzerine gezdirin. Yarım cevizlerle süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Cevizli ve Tahinli Kabak Salatası

      3 iri kabak 1 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 2 su bardağı süzme yoğurt 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Kırmızı pul biber   Cevizli ve tahinli kabak salatası: Kabakların kabuklarını alacalı soyup irice rendeleyin. Teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve şeker ilave edin. Tahin ve yoğurdu bir kasede çırpın. Sarımsağı ezin,

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

    • Cevizli Kabak Salatası

      2 kabak 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1 diş sarımsak 3/4 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 1 çay bardağı ceviz içi Yarım demet ince kıyılmış dereotu   Cevizli kabak salatası: Kabakları rendeleyin ve zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğumaya bırakın.   Yoğurt, mayonez ve tuzu bir kasede çırpın. Sarımsağı rendeleyin. Kabak, dereotu ve ceviz içlerini ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp ceviz ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...