Jump to content

Kuru Yemişli Pirinçli Çalı Fasulye


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

388806919671.jpg?391293330928

 

300 gram çalı fasulyesi

1 su bardağı karışık ceviz,

fındık ve badem

1 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar su, tuz, karabiber

 

Fasulyenin uçlarını ve kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ikiye bölün. Bir tencereye 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip, fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp kızdırın. Üzerine ceviz, fındık ve bademi ekleyip, renkleri dönene kadar kavurun. Ilındıktan sonra irice çekin. Diğer taraftan ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp süzün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pirinçle karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine fasulyeyi ekleyin. Ceviz, badem ve fındığı ilave ederek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...