Jump to content

Akciğer Kanserine Karşı Koruyucu Besin Diyeti...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Besin değeri yüksek bir diyet; çevresel zehirler ve sigara dumanının neden olduğu akciğer kanserinden korunmaya yardımcı oluyor, detoks özelliğiyle zehirlerin atılmasını sağlıyor

Çevresel zehirler, akciğer kanserine neden olur ve bazı insanlar genetik olarak bu zehirlere duyarlıdır.

 

Bu durumda, uyguladığınız diyet; kansere yakalanmama konusunda önemli rol oynayabilir. Aynı koruyucu genlere sahip iki kişi, aynı düzeyde olumsuz çevresel faktöre maruz kaldığında; kanserden koruyucu bir diyet uygulayan kişi, her gün düşük besin değerli yiyecekler tüketen kişiye göre daha az riske sahip olur.

 

KÖRİ TÜKETİN

Araştırmalar; soya, yeşil çay ve balığın yüksek miktarda, süt ürünleri ve kırmızı etin ise daha düşük miktarda alınmasının kanserden koruyucu etkiyi artırdığını göstermektedir. Ayıca elma, beyaz üzüm ve soğan gibi kuarsetin bakımından zengin yiyeceklerin de akciğer kanseri oluşumunu yüzde 40-50 azalttığı ortaya konmuştur. Vücudu sigaranın toksinlerinden korumanın bir yolu; köri alımını artırmaktır. Körili yemekler, tadını safrandan alır. Safranın sarı rengi; krosin adlı bir pigmentten gelir. Krosin, vücutta antioksidan görevi yapar ve detoks özelliği vardır. Sigara içtiğiniz veya pasif içiciliğe maruz kaldığınızda; kanser oluşturan bileşenler vücuda alınır. Diyete baharat eklemek, vücudun bu toksik bileşenleri nötralize etmesine yardım eder. Körili yemekler, krosinin vücuda yeterli dozda alınması için iyi bir yoldur.

 

HAFTADA MUTLAKA İKİ PORSİYON BALIK

Balık tüketimiyle alınan Omega-3 yağ asitlerinin, akciğer kanserine karşı önemli korunma sağladığı biliniyor. Bu nedenle, akciğer kanseri riski taşıyan kişilere, haftada en az iki porsiyon balık tüketmesi tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra, günlük 120-360 miligram EPA ve 80-240 miligram DHA içeren bir balık yağı kapsülü alınması da yeterli olacaktır.

selenyum

 

TÜMÖRÜN BÜYÜMESİNİ ENGELLER

Deri kanseri olan bin 300 hastayla yapılan uzun süreli bir çalışma; selenyum mineralinin, yeni deri tümörü oluşma oranını azalttığını gösterdi. Sonuçlar; basit bir besin desteğinin kanseri engelleyebildiğini göstermesi açısından heyecan verici bulundu. Selenyumun diğer kanser türleri üzerindeki etkisini tespit etmek üzere yapılan bir başka çalışmada ise hastalara 4.5 yıl boyunca selenyum veya plasebo hap verildi. Genel kanser oranı; selenyum grubunda, plasebo grubuna göre daha düşük bulundu. Selenyumun akciğer, kolo-rektal ve prostat kanserinde etkili olduğu görüldü. Selenyum minerali; soğan, sarımsak, kırmızı biber ve kümes hayvanlarının etinde bulunuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...