Jump to content

Baharat Soslu Dondurma Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

584483114538.jpg?584916020088121212041451

 

1 adet iri armut

1 paket vanilyalı puding

2.5 su bardağı süt

Yarım çubuk vanilya

2’şer adet karanfil ve yıldız anason

Çeyrek çay kaşığı zencefil ve tarçın

1 çorba kaşığından az tereyağı

1 çorba kaşığı bal

1 adet hazır pandispanya

1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı)

4’er top çikolatalı ve vanilyalı dondurma

 

Vanilyalı pudingi sütle birlikte tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Vanilya çubuğu, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip, 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2-3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki çember kalıpla 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Her birini çember kalıp içinde tutarak, hazırladığınız baharatlı pudingi üzerlerine paylaştırın. Puding donduktan sonra, birer top vanilyalı ve çikolatalı dondurma eşliğinde servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...