Sidre Oluşturma zamanı: Ocak 29, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 29, 2013 1 adet iri armut 1 paket vanilyalı puding 2.5 su bardağı süt Yarım çubuk vanilya 2’şer adet karanfil ve yıldız anason Çeyrek çay kaşığı zencefil ve tarçın 1 çorba kaşığından az tereyağı 1 çorba kaşığı bal 1 adet hazır pandispanya 1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı) 4’er top çikolatalı ve vanilyalı dondurma Vanilyalı pudingi sütle birlikte tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Vanilya çubuğu, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip, 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2-3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki çember kalıpla 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Her birini çember kalıp içinde tutarak, hazırladığınız baharatlı pudingi üzerlerine paylaştırın. Puding donduktan sonra, birer top vanilyalı ve çikolatalı dondurma eşliğinde servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.