Jump to content

Yoğurtlu Büzme Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

618240415849.jpg?619398414243

 

2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

1 kg yufka

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

4 adet yumurta

Tuz

2 su bardağı yoğurt

 

Üzeri için:

Haşhaş tohumu veya çörekotu (susam da olabilir)

2 su bardağı su

4 çorba kaşığı margarin

 

Derin bir kasede beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Yufkaları üst üste gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin ve ortadan ikiye kesin. Tek tek yağlayarak yanlardan üst üste gelecek şekilde (gözleme yapar gibi) katlayın. Üzerine hazırladığınız peynirli karışımdan koyun. Yuvarlak ve düz kenarları elinizle büzdürün. Yağlanmış bir tepsiye yan yana dizin. Bu işlemin sonunda yumurtayı, tuzu, yoğurdu ve suyu bir kabın içerisinde çırpın. Tepsideki yufkaların üzerine yayın. En üste haşhaş veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişen böreği soğumaya bırakın (1 gün bekletirseniz daha lezzetli olur). Tencerede su ve margarini kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuk böreğin üzerine gezdirin. 150 derecede ısıtıp kapatın. Üzeri kapalı olarak, suyunu çekene dek bekletin. Sonrasında dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...