Jump to content

Hindili ve Sebzeli Ekmek Strudel


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

1494_b8ff416d71e72ba218f596607dfbb314_480x360.jpg

 

500 gram ekmek hamuru

150 gram temizlenmiş karışık sebzeler (havuç, kabak, enginar, kereviz)

300 gram pişmiş hindi eti

Hazır beşamel sos

Rendelenmiş parmesan peyniri

1 adet yumurta

Susam

Sızma zeytinyağı

Tuz, Karabiber

 

Enginar, havuç ve kabağı ayıkladıktan sonra yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağıyla soteleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. Kerevizi küp kesip haşlayın. Sotelediğiniz ve haşladığınız sebzeleri soğumaya bırakın. Ekmek hamurunu yoğurup 2 adet hamur açın.

Hamurun ortasına ve uzunlamasına, soğuttuğunuz sebzeleri ve küp kestiğiniz hindi etini yerleştirin. Üzerine diğer hamuru yayıp beşamel sosu sürün. Rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz ve karabiber serpip rulo sarın. Hazırladığınız strudel’in üzerine çırpılmış yumurtayı fırçayla sürüp susam serpin.

Yağladığınız yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişirdiğiniz strudel’i dilimleyip ılık olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...