sessiz nehir Oluşturma zamanı: Şubat 22, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 22, 2013 - 125 gr. margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında) - Yarım su bardağı sıvıyağ - Yarım su bardağı yoğurt - 1 su bardağı nişasta - 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine) - 1 paket kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı tuz - Alabildiği kadar un iç malzeme peynir, patates, kıyma v.s. üzeri için:1 yumurta sarısı – çörek otu – susam Tarifin Hazırlanışı Margarin, sıvıyağ, yoğurt, nişasta, yumurta akı, kabartma tozu, tuz , nişasta iyice yoğrulur azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır istenilen iç malzeme koyularak poğaça şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçalar dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.