Sidre Oluşturma zamanı: Mart 17, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 17, 2013 Köfte için: 500 gram kıyma 1 adet küçük boy soğan 2 dilim bayat ekmek 3-4 dal maydanoz Tuz, karabiber, kimyon Patates için: 8 adet küçük boy patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 çorba kaşığı kekik Tuz, karabiber Fırın torbası için: 1 tatlı kaşığı un Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini suda ıslatıp sıkın. Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yuvarlak köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı, toz kırmızıbiber, pulbiber, kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Bir fırın torbasına un koyun. Ağzını elinizle kapatın ve torbayı sallayarak her tarafına unun yayılmasını sağlayın. Köfte ve patatesleri torbaya koyup, ağzını torbayla birlikte verilen klipsle sıkıca kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini birkaç yerinden çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.