Jump to content

Karidesli Patlıcanlı Mus


Sidre

Önerilen Mesajlar

408_76b0d0953ab0090548da6e1931e02f81_480x360.jpg

 

800 gram patlıcan

12 adet ayıklanmış ortaboy karides

5 gram kırmızıbiber

5 gram havuç

Sızma zeytinyağı

Kırmızı tatlı toz biber

Krema

Tuz

 

Patlıcanın sapını kesin. Zeytinyağı ileyağlayıp önceden ısıtılmış 200 derecefırında 20 dakika pişirin. Karidesleri1 çorba kaşığı zeytinyağıyla tavada2 dakika soteleyip ayrı bir kabaalın. Patlıcanları piştikten sonraortalarından kesip bir çorba kaşığıile kabuk kısmından itibaren içiniayrı bir kaba alın.

Patlıcan içleriniblender’de bir tutam tuz, 1 çorbakaşığı zeytinyağı, az krema ve kırmızıtatlı toz biber ile çekin. Patlıcan mus’utabağın ortasına yayıp sotelenmiş 2adet karides, jülyen havuç ve jülyenkırmızıbiber ile süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...