Sidre Oluşturma zamanı: Mart 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 23, 2013 250 gr taze zencefil 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker Kaynatmak için yeteri kadar su Üzeri için Yarım su bardağı toz şeker Zencefil şekerlemesi: Zencefilin kabuklarını ince olacak şekilde Verev şekilde dilimleyin. Tencereye yeteri kadar su ve zencefilleri aktarıp 7-8 dakika kaynatın. Suyunu 3 kez değiştirerek bu işlemi tekrarlayın. Ayrı bir tencereye şekeri ve suyu aktarıp kaynamaya bırakın. 6-7 dakika kaynattıktan sonra zencefilleri ekleyip kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Zencefilleri şurubuyla beraber tencerede 6-7 saat bekletin. Fırının ızgara teline zencefilleri dizin. Üzerine toz şeker serpip kuruyuncaya kadar bekletin. Servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.