Jump to content

Zencefil Şekerlemesi


Sidre

Önerilen Mesajlar

zencefil-sekerlemesi_66eeeec0.jpg

 

250 gr taze zencefil

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Kaynatmak için yeteri kadar su

Üzeri için

Yarım su bardağı toz şeker

 

Zencefil şekerlemesi: Zencefilin kabuklarını ince olacak şekilde Verev şekilde dilimleyin. Tencereye yeteri kadar su ve zencefilleri aktarıp 7-8 dakika kaynatın. Suyunu 3 kez değiştirerek bu işlemi tekrarlayın. Ayrı bir tencereye şekeri ve suyu aktarıp kaynamaya bırakın. 6-7 dakika kaynattıktan sonra zencefilleri ekleyip kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Zencefilleri şurubuyla beraber tencerede 6-7 saat bekletin. Fırının ızgara teline zencefilleri dizin. Üzerine toz şeker serpip kuruyuncaya kadar bekletin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...