Sidre Oluşturma zamanı: Mart 25, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 25, 2013 1 demet ısırganotu 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan 3 diş sarımsak 2 yumurta 1 su bardağı süt Yarım su bardağı tam buğday unu Yarım su bardağı mısır unu 1 çay kaşığı karbonat 15 gr tereyağı Tuz Karabiber Kırmızı tozbiber Yoğurtlu sos için 1 kase süzme yoğurt 12 diş sarımsak Isırganlı krep: Isırgan otunu temizleyip kıyın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberleri bir kapta harmanlayın. Yoğurtlu sos için, sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Isırgan otunu ve baharatı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Buğday unu, mısır unu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. En son olarak ısırgan otlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını azar azar tavada eritip ısırgan otlu karışımın her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ile ılık ya da soğuk servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.