Jump to content

Karadeniz Dible


Visall

Önerilen Mesajlar

Lahana-Diblesi.jpg

 

KARADENİZ DİBLE

 

1 bağ kara lahana

1 çay bardağı pirinç

3 havuç rendesi

1 büyük soğan

tereyağ ve sıvıyağ

 

Öncelikle lahanamızı ince ince doğruyoruz. İncecik doğranan lahanalar aynı ıspanak yıkar gibi süzgeçte bol su ile yıkanıp iyicene sıkılır ve tencereye konulur.

 

Üzerine 3 havuç rendelenip karıştırılır. Lahananın üzerine pirinç ve kalın soğan doğranıp kapak kapatılır. Orta ateşte yaklaşık 10 dk falan kendi buharında pirinçler şişip lahana rengini değiştirene kadar pişirilir…pişince ocağın altı kapatılır.

 

Bir tavada tereyağ ve sıvıyağ kızdırılıp lahananın üzerine dökülür ve karıştırılıp en az 15-20 dk demlenmeye bırakılır.İstendiğinde patates fasulye bezelye konulabilir mevsimine göre..

 

 

 

Gamze Utkan Deniz Mahanoğlu

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...