Visall Oluşturma zamanı: Mart 28, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 28, 2013 KARADENİZ DİBLE 1 bağ kara lahana 1 çay bardağı pirinç 3 havuç rendesi 1 büyük soğan tereyağ ve sıvıyağ Öncelikle lahanamızı ince ince doğruyoruz. İncecik doğranan lahanalar aynı ıspanak yıkar gibi süzgeçte bol su ile yıkanıp iyicene sıkılır ve tencereye konulur. Üzerine 3 havuç rendelenip karıştırılır. Lahananın üzerine pirinç ve kalın soğan doğranıp kapak kapatılır. Orta ateşte yaklaşık 10 dk falan kendi buharında pirinçler şişip lahana rengini değiştirene kadar pişirilir…pişince ocağın altı kapatılır. Bir tavada tereyağ ve sıvıyağ kızdırılıp lahananın üzerine dökülür ve karıştırılıp en az 15-20 dk demlenmeye bırakılır.İstendiğinde patates fasulye bezelye konulabilir mevsimine göre.. Gamze Utkan Deniz Mahanoğlu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.