Jump to content

Karidesli ve Kavunlu Jöle


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

1228_9ef35d33a5e1200f498bcae19ee9f367_480x360.jpg

 

200 gram kavun

120 gram ayıklanıp haşlanmış karides

20 gram yaprak jelatin

15 gram doğranmış rezene dalları

500 ml su

Yerfıstığı yağı

Tuz

Tane kırmızıbiber

 

Jöle için yaprak jelatini parçalayıp soğuk su ile yumuşatın. Yarım litre sıcak suda yaprak jelatini eritip tuz tane kırmızıbiber ve rezene dalları ile tatlandırın.

4 adet, 200 cl kapasiteli krem karamel kaplarına veya cam kaplara fırça yardımıyla yerfıstığı yağı sürün. Sebze oyucuyla kavundan yuvarlaklar çıkartın. Kaplara jöleden bir parmak kalınlığında aktarın. Jöle biraz yoğunlaşınca karidesleri ve kavun toplarını ekleyin. Kalan jöleyi de üzerine ekleyip buzdolabında bekletin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...