Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 3, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 3, 2013 300 ml süt 45 gram roka 40 gram tereyağı 40 gram un 350 gram konserve enginar kalbi 3 adet yumurta 1 diş sarımsak Yarım limonun suyu Maydanoz Taze kekik Rendelenmiş parmesan peyniri Galeta unu Yarım su bardağı beyaz şarap Sızma zeytinyağı Tuz Karabiber Kalıp için tereyağı Konserve enginar kalplerini sudan geçirip yarım su bardağı beyaz şarap, yarım su bardağı su, kabuğu soyulmuş 1 diş sarımsak, bir tutam maydanoz, küçük 1 dal kekik, limon suyu, 10 ml sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp 12-15 dakika sonra ocağın altını kapatın. Enginar kalplerini tavadan alıp bir kısmını dilimleyin ve ayrı bir kaba alın. Kalanları rokayla birlikte doğrayın. Un ve yumuşatılmış tereyağını bir kasede çırpın. Sütü ısıtıp unlu tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Yoğun bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ve doğranmış enginarlı roka karışımını ilave edin ve karıştırın. Sufle kabını (14 cm genişliğinde, 8 cm yüksekliğinde) yağlayıp galeta unu serptikten sonra dilimlenmiş enginarları kaba yerleştirin. Çırptığınız yumurta aklarını hazırladığınız enginarlı harca ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Karışımı sufle kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkartıp hemen servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.