Jump to content

Kekikle Tadlandırılmış Kızartma Hamur Lokmaları


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

575_70e07a29ae256599aa7f01ab66bcef84_480x360.jpg

 

500 gram ekmek hamuru

70 gram çekirdekleri çıkartılmış zeytin

Sarımsak

Kekik

Un

Kızartmalık sıvıyağ

 

Kekik, sarımsak ve siyah zeytini ince doğrayın. Pürüzsüz ve temiz bir tezgahın üzerine bir tutam un serpip ekmek hamurunu unlu ellerinizle birkaç dakika yoğurun.

Doğradığınız sarımsağı, kekiği ve zeytini içine ekleyip malzemenin iç içe geçmesi için tekrar yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp ceviz büyüklüğünde hamur topları oluşturun.

Servis yapmadan birkaç dakika önce kızgın sıvıyağda kızartın. Hamur lokmalarını ılık olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...