Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 3, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 3, 2013 200 gram bulgur 160 gram dil peyniri 6 adet domates 1 adet kuru soğan Limon Worchester sos 10 gram maydanoz 5 gram fesleğen 5 gram mercanköşk l 5 gram nane 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz, Karabiber Bulguru temizledikten sonra cam bir kaseye alın ve bulgurun seviyesinde suyu doldurup 1 saat dinlendirin. Bulgur hafifçe şiştikten sonra fazla suyunu süzün. Bulguru ayrı bir tencerede kaynayan tuzlu suya alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip 12 dakika pişirin. Bulguru süzdükten sonra zeytinyağı ile tatlandırıp geniş bir kapta soğumaya bırakın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra blender’da çekerek püre haline getirin. Başka bir kaba alıp içine kıyılmış fesleğen, zeytinyağı ve bir tutam karabiber ekleyip buzdolabında dinlendirin. Tüm malzemeler soğuduğunda bulguru ince kıyılmış fesleğen, maydanoz, mercanköşk, yarım limonun suyu, karabiber ve worchester sos ile tatlandırın. Domates sosuna bir tutam tuz ekledikten sonra cam kuplara paylaştırın. Sosun üzerine bulguru ve jülyen kesilmiş dil peynirini yerleştirin. Bekletmeden servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.