Jump to content

Kuplarda Domates Soslu Bulgur


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

441_14b8b9c1e38b00c5607765573623eba7_480x360.jpg

 

200 gram bulgur

160 gram dil peyniri

6 adet domates

1 adet kuru soğan

Limon

Worchester sos

10 gram maydanoz

5 gram fesleğen

5 gram mercanköşk l

5 gram nane

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz, Karabiber

 

Bulguru temizledikten sonra cam bir kaseye alın ve bulgurun seviyesinde suyu doldurup 1 saat dinlendirin. Bulgur hafifçe şiştikten sonra fazla suyunu süzün.

Bulguru ayrı bir tencerede kaynayan tuzlu suya alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip 12 dakika pişirin. Bulguru süzdükten sonra zeytinyağı ile tatlandırıp geniş bir kapta soğumaya bırakın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra blender’da çekerek püre haline getirin. Başka bir kaba alıp içine kıyılmış fesleğen, zeytinyağı ve bir tutam karabiber ekleyip buzdolabında dinlendirin.

Tüm malzemeler soğuduğunda bulguru ince kıyılmış fesleğen, maydanoz, mercanköşk, yarım limonun suyu, karabiber ve worchester sos ile tatlandırın.

Domates sosuna bir tutam tuz ekledikten sonra cam kuplara paylaştırın. Sosun üzerine bulguru ve jülyen kesilmiş dil peynirini yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...