Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 3, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 3, 2013 250 gram haşlanmış kurufasulye 100 gram havuç 100 gram karnabahar 100 gram kırmızıbiber 100 gram salatalık İtalyan acı biberi (peperoncino) Sarımsak Biberiye Maydanoz 1 adet baget ekmek Sirke Sızma zeytinyağı Tuz ,Karabiber Havuçları ve biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra jülyen doğrayın. Salatalıkları yıkayın ve halka şeklinde kesip çekirdeklerini çıkartın. Kabın içinde birkaç diş kıyılmış sarımsak ve biberiye ile zeytinyağını aromatize edin. Halka şeklinde kesilmiş İtalyan acı biberini aromalı zeytinyağı ile tavada soteleyin. Acı biber zeytinyağına rengini verdiği zaman acı biberi tavadan alın ve sebzeleri (karnabahar, havuç, biber ve salatalık) zeytinyağıyla soteleyin. Tavada sotelediğiniz sebzelerin içine 1-2 damla sirke ilave edin. Buharlaştığında kurumasını bekleyin ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Tavadaki sebzeleri ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış kurufasulyeyi blender’da çektikten sonra süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz kurufasulyeli mousse’u kıyılmış maydanoz, kıyılmış biberiye, bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağıyla tatlandırın. Diğer tarafta, baget ekmeği verev olarak 24 dilime bölün. Fırın ızgarasında ya da ekmek kızartma makinesinde ekmek dilimlerini kızartın. Tüm ekmek dilimlerine hazırladığınız mousse’u sürün. 6 dilim bruschetta’yı jülyen doğranmış kırmızıbiber, 6 dilimi jülyen doğranmış havuç, 6 dilimi karnabahar çiçekleri, diğer 6 dilimi de halka şeklinde kesilip çekirdekleri çıkarılmış salatalık ile süsleyin ve hemen servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.