Jump to content

Erenler Çorba


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

erenler_corba_tarifi.jpg

 

Malzemesi:

3 adet tavuk but

1 su bardağı nohut

2 adet yumurta

3 adet tane karabiber

1 adet limon

½ çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

Aldığı kadar un

 

Yapılışı:

3 adet tavuk but düdüklüye koyulur ve üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan tavuklar çıkartılır ve suyu da çorbanın pişeceği tencereye süzülür. Tavuk etleri didiklenir. Hamuru için; unun üzerine 1 adet yumurta kırılır, yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı su dökülüp 1 çay kaşığı tuz atılır. Hamur topralanana kadar güzelce yoğrulur (sert bir kıvam)

Yoğrulan hamur merdaneyle açılıp 1’er parmak genişliğinde karelere ayrılır. Kesilen hamurların üzerine un serpilir ve hamurlar kurutulur. (Hamurların tam olarak kuruması için bu işlem; Erenler çorbası pişirilecek günden 1 gün önce yapılmalıdır) Kaynayayan tavuk suyuna hamurlar, didiklenmiş tavuk etleri atılıp, tane karabiber ve arzuya göre tuz koyulur. 1 su bardağı haşlnamış nohut eklenir. Çorba, hamurlar yumuşayana kadar pişirilir. Terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı 1 limonun suyuyla çırpılır ve çorbaya katılır. Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağında 1’er tatlı kaşığı nane ve pul biber kızdırılır. Sos pişen çorbanın üzerine gezdirilir. Erenler Çorbası servise hazırdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...