Jump to content

Baharatlı Esmer Bisküvi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

baharatli-esmer-biskuvi_7d134da7.jpg

 

125 gr tereyağı

215 gr kek unu

Yarım çay kaşığı karbonat

1.5 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

1 çay kaşığı toz karanfil

3/4 çay kaşığı toz beyaz biber

125 gr toz şeker

115 gr esmer şeker

2 yemek kaşığı süt

Pudra şekeri

 

Baharatlı esmer bisküvi: Un, karbonat, baharatlar ve şekerleri geniş bir kapta harmanlayın. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyerek parmak uçlarınızla ufalayarak ekmek kırıntısı haline getirin. Sütü azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yassılaştırın ve streç filme sararak 30 dakika derin dondurucuda soğutun. Hamurları yağlı kağıt arasında merdaneyle 4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Çiçek veya yıldız şekilli küçük bir kalıpla hamurların üzerine hafifçe bastırıp şeklinin çıkmasını sağlayın. 15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra 160 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...