Jump to content

Peynirli Choux Sandviçler


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

2042_84ca7970ca288cbad0426226fda77274_480x360.jpg

 

Choux hamuru için

125 gram un

60 gram tereyağı

50 gram rendelenmiş parmesan peyniri

4 adet yumurta

Kırmızı pul biber

Kabartma tozu

Tuz

Harcı için

250 gram rendelenmiş keçi peyniri

4 adet soğan

1 demet marul

Maydanoz

Tereyağı

 

Choux hamuru için 250 ml suyu tereyağı ve bir tutam tuz ile kaynatın. Unun hepsini içine döküp karışım yoğunlaşana ve tencereden ayrılana kadar devamlı karıştırın. Karışımı elektrikli hamur yoğurma makinesine alıp soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurta, parmesan peyniri, bir tutam kırmızı pul biber ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip hamur karıştırıcı ile çırpın.

Karışımı tırtıllı duy taktığınız geniş ağızlı hamur sıkma torbasına doldurup yağlı pişirme kağıdı kaplı fırın tepsinin üzerine 12 adet dar halka çıkacak şekilde sıkın. (Halkaların ortası, hamurun kabarması ile birlikte yapışacaktır.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Diğer tarafta harç için ince doğranmış soğanları, maydanoz ve tereyağı ile kavurduktan sonra içine keçi peynirini ekleyip karıştırın. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız choux hamurlu sandviçlerin içini, marul ve keçi peyniri karışımı ile doldurup servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...