Jump to content

Pekmez Helvası 1


sessiz nehir

Önerilen Mesajlar

Malzemeler

 

 

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez( Dut, üzüm ya da keçiboynuzu ( harnup) pekmezi )
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı

1- Derin bir kapta çırpma teli yardımıyla, nişastayı, 1 su bardağı soğuk su ile ezin ve pürüzsüz bir kıvama getirin.

2- Ardından kalan 4 su bardağı suyu, pekmezi ve şekeri ilave edin.Karıştırın.

 

3- Bu karışımı bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve sıcakken içine dövülmüş cevizi ekleyin.

4- Bir kez daha karıştırın ve içini ıslattığınız yayvan bir borcama dökün. Bu şekilde tatlı borcama yapışmayacaktır

5- Borcamda soğuyan helvayı baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...