sessiz nehir Oluşturma zamanı: Nisan 5, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 5, 2013 Malzemeler 5 su bardağı su 1 su bardağı pekmez( Dut, üzüm ya da keçiboynuzu ( harnup) pekmezi ) 1 su bardağı buğday nişastası 1/2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Yapılışı 1- Derin bir kapta çırpma teli yardımıyla, nişastayı, 1 su bardağı soğuk su ile ezin ve pürüzsüz bir kıvama getirin. 2- Ardından kalan 4 su bardağı suyu, pekmezi ve şekeri ilave edin.Karıştırın. 3- Bu karışımı bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve sıcakken içine dövülmüş cevizi ekleyin. 4- Bir kez daha karıştırın ve içini ıslattığınız yayvan bir borcama dökün. Bu şekilde tatlı borcama yapışmayacaktır 5- Borcamda soğuyan helvayı baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.