Jump to content

Vişne Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

422228689847.jpg?422471663262111228114407

 

3 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1 paket kabartma tozu

3 kahve fincanı irmik

3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı yoğurt

1 kase çekirdeksiz vişne

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

 

Şerbeti için:

2 su bardağı su

İki buçuk su bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Tozşekeri yumurtalarla birlikte derin bir kaba alın. 10 dakika çırpın. İçine kabartma tozu, irmik, un ve yoğurt koyun. Vişnelerin yarısını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Yuvarlak bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan üzeri kızarana dek pişirin. Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşekerle suyu tencereye alın. Kaynayınca, kalan vişneleri ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, tencereyi ocaktan ve tatlının üzerine gezdirin. Soğuyunca dilediğiniz gibi kesip, süsleyin ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Vişne Soslu Lokma Tatlısı

      500 gram vişne 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı sirke 1 adet hazır ekmek hamuru   Vişne sosu hazırlamak için, 500 gram çekirdekleri çıkarılmış vişneyi blenderden geçirip, tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edip, kaynatın. Kaynayıp, kıvam aldığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde 1 adet hazır ekmek hamuruna 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı sirke ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan k

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Dondurmalı Vişne Tatlısı

      125 gram margarin 1 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 500 gram vişne Üzerine: Vanilyalı dondurma   Oda sıcaklığında margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayın. Isıya dayanıklı cam bir kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı tozşekeri serpin. Ardından donmuş hamuru rendeleyip, vişnelerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika p

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kırıntılı Vişne Tatlısı

      500 gr vişne 1 su bardağı un 1 su bardağı file Antep fıstığı Yarım su bardağı yulaf ezmesi 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz 5 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı esmer şeker 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı mısır nişastası   Kırıntılı vişne tatlısı: Meyve olarak keyifle tüketebileceğiniz vişne ile muhteşem tarifler. Fıstık, un, kabartma tozu, yulaf ezmesi ve tuzu bir kasede harmanlayın. Tereyağı, esmer şeker ve 1/3 su bardağı

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Vişne Soslu İrmik Tatlısı

      9 yemek kaşığı irmik 1 litre süt 9 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya   Vişne sosu için 1 su bardağı vişne suyu 1.5 tatlı kaşığı nişasta   üzeri için Vişne taneleri Taze nane yaprakları   Vişne soslu irmik tatlısı: Tatlı için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince sudan geçirilmiş cam kaba aktarın. Soğumaya bırakın. Vişne suyu ve nişastayı sos tenceresinde

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...