Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 1 su bardağı Gaziantep pekmezi 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı nişasta Süslemek için: File antepfıstığı ve portakal kabuğu reçeli Pekmez, yarım su bardağı su ve tereyağını bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ayrı bir yerde nişastaya yarım su bardağı su ekleyerek boza kıvamına gelene dek karıştırın. Ocaktaki pekmez eriyince tahta kaşıkla nişastayı pekmeze azar azar ekleyip karıştırın. Koyulaşıp taneleşmeye başlayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Helvayı servis tabağına alın. File antepfıstığı ve portakal kabuğu reçeli ile süsleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.