Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 Yarım kg irmik Yarım litre süt Yarım litre su Yarım kg tozşeker 250 gram tereyağı 100 gram dolmalık fıstık Üzerine: Pekmez ve tarçın Servis için: Vanilyalı dondurma Süt, su ve tozşekeri bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ekleyip, irmik renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İrmik koyulaşınca, bir taraftan ılınan şerbeti üzerine ekleyip, bir taraftan da karıştırmaya devam edin. İrmik şerbeti tamamen çekince ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra küçük bir kaseyi suyla ıslatıp içine irmik helvası koyun. Ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Üzerine pekmez gezdirip, tarçın serpin. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.