Jump to content

Pekmez Soslu İrmik Helvası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

575877914903.jpg?576080249497121119040008

 

Yarım kg irmik

Yarım litre süt

Yarım litre su

Yarım kg tozşeker

250 gram tereyağı

100 gram dolmalık fıstık

 

Üzerine:

Pekmez ve tarçın

 

Servis için:

Vanilyalı dondurma

 

Süt, su ve tozşekeri bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ekleyip, irmik renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İrmik koyulaşınca, bir taraftan ılınan şerbeti üzerine ekleyip, bir taraftan da karıştırmaya devam edin. İrmik şerbeti tamamen çekince ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra küçük bir kaseyi suyla ıslatıp içine irmik helvası koyun. Ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Üzerine pekmez gezdirip, tarçın serpin. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...