Jump to content

Güllaç Kızartması Tarifi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

527753738127.jpg?530137503383

 

5 adet güllaç yaprağı

300 gram iri dövülmüş fındık

5 çorba kaşığı tozşeker

2 su bardağı süt

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı susam

 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

 

Şerbeti için:

1 su bardağı su

2 su bardağı tozşeker

1/4 limon

 

Öncelikle şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın. Soğumaya bırakın. İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın. Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun. Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın. Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın. Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın. Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...