Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 5 adet güllaç yaprağı 300 gram iri dövülmüş fındık 5 çorba kaşığı tozşeker 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı susam Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 1 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker 1/4 limon Öncelikle şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın. Soğumaya bırakın. İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın. Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun. Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın. Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın. Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın. Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.