Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 5 adet yumurta 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker 1 su bardağından bir parmak eksik un Yarım su bardağı irmik Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Vanilya İçi için: 150 gram frambuaz marmeladı 1 su bardağı kavrulmuş file badem Süslemek için: Yarım su bardağı kavrulmuş badem 50 gram krem şanti 75 gram tane frambuaz 2 adet taze incir Hamur için yumurta ve tozşekeri kabarana dek karıştırın. Üzerine, ayrı bir yerde harmanladığınız un ve irmiği kevgirden geçirerek ilave edin. İyice karıştırıp, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirin. Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Koyulaşmaya yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Soğuk pandispanyanın üzerine sıcak şurubu dökün. Üzerine frambuaz marmeladı yayıp, file bademi serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp, dinlendirin. Frambuaz marmeladı sürün, badem, krem şanti, frambuaz ve incirle süsleyip, servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.