Jump to content

Badem ve Frambuazlı Sarma Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

473683010014.jpg?474468806351120118011046

 

5 adet yumurta

1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker

1 su bardağından bir parmak eksik un

Yarım su bardağı irmik

 

Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Vanilya

 

İçi için:

150 gram frambuaz marmeladı

1 su bardağı kavrulmuş file badem

 

Süslemek için:

Yarım su bardağı kavrulmuş badem

50 gram krem şanti

75 gram tane frambuaz

2 adet taze incir

 

Hamur için yumurta ve tozşekeri kabarana dek karıştırın. Üzerine, ayrı bir yerde harmanladığınız un ve irmiği kevgirden geçirerek ilave edin. İyice karıştırıp, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirin. Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Koyulaşmaya yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Soğuk pandispanyanın üzerine sıcak şurubu dökün. Üzerine frambuaz marmeladı yayıp, file bademi serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp, dinlendirin. Frambuaz marmeladı sürün, badem, krem şanti, frambuaz ve incirle süsleyip, servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...