Jump to content

Kuru Dut Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

479649330449.jpg?480678868288

 

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı kuru dut

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı tozşeker

8 çorba kaşığı irmik

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı yoğurt

6 çorba kaşığı pirinç unu

1 çorba kaşığı un

 

Şerbeti için:

İki buçuk su bardağı su

Bir buçuk su bardağı tozşeker

2 adet karanfil

Yarım limonun suyu

 

Üzerine:

Hindistancevizi

 

Şerbet için, bir tencereye su, tozşeker ve karanfili koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, soğuması için bir kenara alın. Diğer taraftan tereyağında kuru dutları pembeleştirin. Yağının süzülmesi için bir süzgece koyun. Derin bir kabın içinde yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. İrmik, kabartma tozu, yoğurt, pirinç unu ve unu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına karışımın yarısını boşaltın. Üzerine dutları yayın. Kalan karışımı da üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlı sıcakken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sıcak Kuru Meyve Tatlısı

      2 çorba kaşığı kesme incir 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 çorba kaşığı kuru kesme erik Yarım çorba kaşığı kesme kayısı Yarım çay fincanı elma şarabı 1/4 çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kıyılmış fındık 1 kahve fincanı çam balı Yarım çay kaşığı muskat Yarım kahve fincanı nar ekşisi Bir tutam hindistancevizi Yarım çay fincanı süzme yoğurt veya krema   Bir tencerede incir, kuru üzüm, erik ve kayısıları elma şarabıyla ıslatın. Hafif ateşte karıştırarak şarabın

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kuru Meyveli İrmik Tatlısı

      Malzemeler 1 litre süt, 9 çorba kaşığı şeker, 9 çorba kaşığı irmik (tepeleme dolu), 8 adet kuru kayısı, 5 adet kuru incir, 1 limon kabuğu rendesi   Tarifi Kuru kayısı ve incir bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir beş dakika bekletilir sonra meyveler küp küp doğranır, Tencereye şeker,irmik,limon kabuğu rendesi ve süt alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir, Tatlı kaynamaya başlayınca doğranmış kayısı ve incir eklenir, karıştırılır ocaktan alınır. Kek kalıbı su ile ıslatıl

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı

      8 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı yağsız süt 3 yemek kaşığı esmer şeker 2 yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı hindistan cevizi   üzeri için Pudra şeker   Kuru üzümlü ekmek tatlısı: Fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın kabını yağlayın. Ekmeklerin kenarlarını kesip, küçük karelere bölün. üzerlerine tereyağı sürün. Ekmekleri yağladığınız kaba üst üste dizin. Süt, şeker ve yumurtaları bir kasede çırpın. Ekmeklerin üzerini bu kar

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kuru Kayısı tatlısı

      Kuru Kayısı tatlısı Malzemeler- Yarım kilo kuru kayısı, yarım bardak şeker,bir çorba kaşığı susam,bir su bardağı ceviz (ikiye böünmüş olacak)bir rulo kaymak, yarım limon.   Kuru Kayısı tatlısının yapılışı- Kayısıları iyice yıkayıp bir tencereye alalım içine yarım bardak şeker ,limon suyu ve 4 bardak su koyarak kaynatalım.Kaynıyan kayısıları yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kayısıların herbirinin içine bir çay kaşığı kaymak ve yarım ceviz koyarak servis tabağına dizelim ü

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...