Jump to content

Gebole Tatlısı (Siirt)


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

546263409470.jpg?547472640965

 

1 çay bardağı pekmez

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

Şerbeti için:

1 su bardağı su

Bir buçuk su bardağı tozşeker

Üzeri için:

10-12 adet ceviz içi

 

Tereyağı ile unu orta hararetli ateşte kahverengi bir renk alana kadar kavurun. Diğer tarafta bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatarak şerbet hazırlayın. Soğuduktan sonra kavrulmuş unun içine ilave edip ağır ateşte şerbeti çektirin. Helva kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Pekmezi katıp karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini ceviz içi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...