Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2013 1 çay bardağı pekmez 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un Şerbeti için: 1 su bardağı su Bir buçuk su bardağı tozşeker Üzeri için: 10-12 adet ceviz içi Tereyağı ile unu orta hararetli ateşte kahverengi bir renk alana kadar kavurun. Diğer tarafta bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatarak şerbet hazırlayın. Soğuduktan sonra kavrulmuş unun içine ilave edip ağır ateşte şerbeti çektirin. Helva kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Pekmezi katıp karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini ceviz içi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.