Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Yarım demet semizotu 2 yemek kaşığı pirinç Yarım su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı yoğurt Tuz Karabiber 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 4 su bardağı tavuk suyu veya su Köfte için 150 gr tavuk kıyması 1 yemek kaşığı galeta unu (Köftenin kıvamına göre) Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Kekik Kimyon Kızartmak için Ayçiçek yağı Un Üzeri için 1 yemek kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı kuru nane Köfteli semizotu çorbası: Tavuk kıymasına baharatları, tuzu ve galeta ununu ekleyip yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Köfteleri kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alın. Tere yağını eritin. Dört su bardağı su ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinç yumuşayınca haşlanmış nohutları, köfteleri ve ince doğradığınız semizotunu ekleyip 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve un ekleyip karıştırın. Çorbanın suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırdığınız yağlı naneyi gezdirin. Servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.