Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Hamuru için: 5 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı sirke 4 çay bardağı su 50 gram margarin, tuz İçi için: 4 adet orta boy kabak 50 gram margarin 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı süt 1’er demet maydanoz ve dereotu Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir Tuz, karabiber Hamur hazırlamak için, unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Sıvıyağ, sirke, tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzeri örtülü olarak 15 dakika dinlendirin. Böreğin içini hazırlamak için, kabakları rendeleyip üzerlerine tuz serpin ve kenara alın. Margarini geniş bir tavada eritin. Üzerine unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Tuzladığınız kabakların sularını elinizle sıkıp tavaya koyun. 5 dakika kavurduktan sonra sütü de üzerine ekleyin. 1-2 dakika sonra ince kıyılmış dereotu, maydanoz, beyaz peynir, tuz ve karabiberi de ekleyin. 5 dakika daha kavurup kenara alın. Hamur malzemesindeki 50 gram margarini eritin. Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bu parçaların üzerine fırça yardımı ile kenarlarına yaklaşmayacak şekilde margarin sürün. Parçaları beşerli olacak biçimde üst üste koyun. En üstteki parçaya yağ sürmeyin. Bu parçaları elinizle çekerek kare halinde açın. Masaya yayıp kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Sonra büyük kareler şeklinde kesin. İç harcından bu parçalara koyup hamurun kenarlarını içe doğru sararak muska şeklinde kapatın. Üstlerini yağlayıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.