Jump to content

Spring Roll Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

410266970100.jpg?411047282600

 

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 diş sarmısak

80 gram tavuk göğsü

80 gram karides

1’er adet havuç ve kabak

100 gram ıspanak

Üç buçuk çorba kaşığı pirinç

1’er adet yumurta ve yufka

1’er çay kaşığı tuz ve karabiber

 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

 

Servis için:

Yarım armut

Bir buçuk çorba kaşığı esmerşeker

 

Sıvıyağı tencereye alıp, kıyılmış sarmısak, jülyen doğranmış tavuk göğsü ve karidesi ekleyip soteleyin. Jülyen doğranmış kabak ve havucu ilave edip, sotelemeye devam edin. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir yerde pirinci haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinci ıspanaklı karışıma ekleyin. Yumurtayı sade omlet şeklinde pişirip, karışıma ilave edin ve karıştırın. Yufkayı 4'e böldükten sonra harcı içine pay edip, sigara böreği gibi sarın. Kızgın sıvıyağda kızartıp servis tabağına yerleştirin. Armudun çekirdek yatağını çıkarıp, üzerine esmerşeker serpin. Fırın tepsisine yerleştirip, 180 derece fırında esmerşeker eriyene dek pişirin. Börekle birlikte dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...