Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 diş sarmısak 80 gram tavuk göğsü 80 gram karides 1’er adet havuç ve kabak 100 gram ıspanak Üç buçuk çorba kaşığı pirinç 1’er adet yumurta ve yufka 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Servis için: Yarım armut Bir buçuk çorba kaşığı esmerşeker Sıvıyağı tencereye alıp, kıyılmış sarmısak, jülyen doğranmış tavuk göğsü ve karidesi ekleyip soteleyin. Jülyen doğranmış kabak ve havucu ilave edip, sotelemeye devam edin. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir yerde pirinci haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinci ıspanaklı karışıma ekleyin. Yumurtayı sade omlet şeklinde pişirip, karışıma ilave edin ve karıştırın. Yufkayı 4'e böldükten sonra harcı içine pay edip, sigara böreği gibi sarın. Kızgın sıvıyağda kızartıp servis tabağına yerleştirin. Armudun çekirdek yatağını çıkarıp, üzerine esmerşeker serpin. Fırın tepsisine yerleştirip, 180 derece fırında esmerşeker eriyene dek pişirin. Börekle birlikte dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.