Jump to content

Soğanlı Ekmek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

573355260292.jpg?573917291542

 

Hamuru için:

Üç buçuk su bardağı un

Bir buçuk su bardağı ılık su

1 paket toz maya

1 adet kesmeşeker

5 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz

 

İçi için:

5 adet orta boy kırmızı soğan

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuşüzümü

Tuz, karabiber

 

Üzerine:

1 çorba kaşığı sıvıyağ

 

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yarım su bardağı suya maya ve kesmeşekeri koyup eritin. Erimiş maya, sıvıyağ ve tuzu una ekleyip karıştırın. Kalan suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Diğer taraftan soğanları temizleyip, yarımay şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanları ilave edin ve kısık ateşte 20- 25 dakika kavurun. Sürenin sonunda soğana dolmalık fıstık, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. 5 dakika daha kavurup ılınmaya bırakın.Dinlenen hamuru yeniden yoğurup rulo haline getirin. Daha sonra 9 parçaya bölün. Her parçayı merdane ya da elinizle 20 cm uzunluğunda 15 cm eninde dikdörtgen halinde açın. Hamurların ortasına 2 çorba kaşığı soğanlı harç koyun. İki tarafından kapatın ve kendi etrafında gül şeklinde sarın. 28 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp hamurları yerleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. 10 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Taze Soğanlı Ekmek

      2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 3/4 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ince doğranmış taze soğan Tuz   Taze soğanlı ekmek: Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Tuz ekleyin. Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.   Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın. Hamurların

      , Yer: Hamur İşleri

    • Soğanlı Balık Ekmek

      4 küçük baget ekmek 2 parça levrek fileto 1 küçük soğan 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber Yarım demet maydanoz Zeytinyağı Tuz, karabiber   Soğanlı balık ekmek: Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın.   Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın. Ekmekleri sandviç şeklinde iki

      , Yer: Deniz ürünleri

×
×
  • Yeni Oluştur...