Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 1 demet pazı yaprağı 3 adet yufka 2 adet büyük boy soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Yufkalar için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ılık su Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı çörekotu Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 eşit üçgen parçaya bölün ve kenara alın. Soğanları ince kıyıp sıvıyağda renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıydığınız pazı yapraklarını ve tuz ekleyin. Pazılar pişene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp üzerine cevizleri ekleyip karıştırın. Yufkalar için birer çay bardağı zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın. Yufkaların üzerine önce bu karışımdan sürün. Daha sonra geniş kısmına pazılı harçtan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Yağladığınız bir fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerine sürün. Birer tutam çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.