Jump to content

Pazılı Cevizli Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

538046309705.jpg?539587755415

 

1 demet pazı yaprağı

3 adet yufka

2 adet büyük boy soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Tuz

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

 

Yufkalar için:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ılık su

 

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı çörekotu

 

Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 eşit üçgen parçaya bölün ve kenara alın. Soğanları ince kıyıp sıvıyağda renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıydığınız pazı yapraklarını ve tuz ekleyin. Pazılar pişene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp üzerine cevizleri ekleyip karıştırın. Yufkalar için birer çay bardağı zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın. Yufkaların üzerine önce bu karışımdan sürün. Daha sonra geniş kısmına pazılı harçtan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Yağladığınız bir fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerine sürün. Birer tutam çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...