Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 18, 2013 1 adet yufka 1 adet levreğin filetosu 1 çay bardağı sıvıyağ 3 dal ince kıyılmış taze soğan 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı soya sosu 1’er çay kaşığı karabiber, köri, yenibahar ve tozşeker 3 dal ince kıyılmış maydanoz 3 dal kıyılmış dereotu Üzeri için: 4 çorba kaşığı un 1 adet çırpılmış yumurta 4 çorba kaşığı galeta unu Kızartmak için: Sıvıyağ Yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Levrek filetoyu temizleyip yıkayın. Daha sonra bıçakla incelterek kıyma haline getirip, kenara alın. Yağı kızdırıp soğanları ekleyin. Pembeleşince üzerine balık etini ekleyin ve hafifçe kavurun. Kalan malzemeleri de tencereye koyup 1-2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kestiğiniz yufkaların içine harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Yumurta, un ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan kaplara alın. Hazırladığınız börekleri önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.