Jump to content

Deniz Ürünlü Muska Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

556682214801.jpg?558135533255

 

1 adet yufka

1 adet levreğin filetosu

1 çay bardağı sıvıyağ

3 dal ince kıyılmış taze soğan

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı soya sosu

1’er çay kaşığı karabiber, köri, yenibahar ve tozşeker

3 dal ince kıyılmış maydanoz

3 dal kıyılmış dereotu

 

Üzeri için:

4 çorba kaşığı un

1 adet çırpılmış yumurta

4 çorba kaşığı galeta unu

Kızartmak için: Sıvıyağ

 

Yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Levrek filetoyu temizleyip yıkayın. Daha sonra bıçakla incelterek kıyma haline getirip, kenara alın. Yağı kızdırıp soğanları ekleyin. Pembeleşince üzerine balık etini ekleyin ve hafifçe kavurun. Kalan malzemeleri de tencereye koyup 1-2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kestiğiniz yufkaların içine harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Yumurta, un ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan kaplara alın. Hazırladığınız börekleri önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...