Jump to content

Kapalı Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

523184445711.jpg?524639620587

 

5 adet haşlanmış patates

1 adet orta boy soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber

3 adet yufka

 

Üzeri için: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

 

Haşlanmış patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Temiz bir zemin üzerine yufkalardan birini serin. Üzerine patatesli harcın 1/3'ünü koyup yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Üzerine kalan harcın yarısını koyup yayın. Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yaparak patatesli yufkaları sarın. 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın kabına dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kıymalı Kapalı Börek

      500 gr ekmek hamuru İÇ MALZEME İÇİN 200 gr kıyma 2 domates 1 soğan 1 sivri biber Tuz karabiber   ÜZERİ İÇİN Kurutulmuş domates   Kıymalı kapalı börek: Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın. İç harcı için, kıymayı kavurun. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi inc

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...