Jump to content

Köfte Çanağında Mantar Sote


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

595950906663.jpg?596215014663130416043341

 

Köfte için:

Yarım kg kıyma

1 çorba kaşığı irmik

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet soğan

1 adet yumurta

10 dal maydanoz

Tuz, karabiber, pulbiber

 

Mantar sote için:

200 gram mantar

1 adet küçük boy kırmızı biber

2-3 dal taze soğanın yeşil kısımları

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet küçük boy soğan

Tuz, karabiber

 

Köfte için derin bir kapta kıyma, irmik, ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde düzleştirip, kenarlarını hafifçe yukarı doğru yükseltin. Hazırladığınız köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında arada sırada kontrol ederek pişirin. Diğer taraftan mantar sote için kırmızı biberi zar şeklinde, taze soğan ve soğanı ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp kırmızı biber ve soğanları hafifçe soteleyin. Mantarı ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocaktan alın. Pişen köftelerin ortasına bu karışımı paylaştırın ve sıcak fırında 5 dakika tutup, çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...