Jump to content

Nohutlu Dip Sos


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

nohutlu-dip-sos_c14e1bb9.jpg

 

500 gr haşlanmış nohut

300 gr haşlanmış kuru fasulye

1 limonun suyu

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı kimyon

100 gr süzme yoğurt

Tuz

Karabiber

Üzeri için

2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı

kabak çekirdeği içi

 

Nohutlu dip sos:

Haşlanmış nohut ve fasulyeleri mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş sarımsakları ekleyerek tekrar karıştırın. Yoğurdu karışıma ekleyip servis kabına aktarın. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıkları ve kabak çekirdeğini serpiştirerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Nohutlu Mantı Tarifi...

      Nohutlu Mantı Tarifi     Malzemeler Kullanılan Malzemeler: 1 kg. un 1 adet yumurta 0,5 kg. nohut 0,5 kg. yoğurt 2 bardak su 150 gr. Tereyağı tavuksuyu 0,5 çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 1 demet maydanoz 1 baş sarımsak karabiber, tozbiber, tuz   Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, su, tuz ve un hamur kıvamına gelinceye dek yoğurulur. Yumruk büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır.   Açılan yufkalar 4

      , Yer: Hamur İşleri

    • Nohutlu Pilav Tarifi...

      Nohutlu Pilav Tarifi     Nohutlu pilav malzemeleri:   2 bardak pirinç 3 bardak kaynar su 1 bardak haşlanmış nohut 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım limon Yarım çay kaşığı şeker 1 et bulyon Tuz   Nohutlu pilav hazırlanışı:   Pirinçleri bir kaba alın. Üzerine sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz ve dilimlediğiniz yarım limonu ekleyerek 1 saat kadar bekletin. Pirinci süzdükten sonra suyunu dökmeyin. Bir tencereye yağı koyun ve biraz kızdıırn. Pirinçleri kavurmaya başlayın.   Ayrı bir kapta

      , Yer: Pilavlar

    • Nohutlu Yarmalı Yayla Çorbası...

      [h=1]Nohutlu Yarmalı Yayla Çorbası[/h]   Malzemeler:   1 büyük kase yoğurt Yarım su bardağı yarma (haşlanacak suda) Yarım su bardağı nohut haşlanmış 1 yumurta 2 tepeleme kaşık un Nane Kekik Yağ   Hazirlanisi:   Nane ve kekik hariç bütün malzeme karıştırılır .Üzerine istenilen kıvamda su konulur . Ama 4 bardak idealdir.   Afiyet olsun....

      , Yer: Çorbalar

    • Ekşili Nohutlu Pirasa...

      Ekşili Nohutlu Pirasa     Malzemeler       Hazırlanışı     MALZEMELER 1 kilo pırasa 300 gram kuşbaşı et 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet havuç 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığıdomates salçası 1 çay bardağı sıvıyağ ,tuz 1 adet limon suyu YAPILIŞI Sıvıyağ tencereye koyulup kızdırılır, kuş başı etler katılıp kendi suyunu çekmesi beklenir.Az sıcak su koyuppişmeye bırakılır, suyunu tekrar çekip pişmeye yakın yemeklik doğradığımız soğan

      , Yer: Sebze Yemekleri

    • Nohutlu Mantı...

      Malzemeler     4 su bardağı et suyu 1 su bardağı haşlanmış nohut 300 gram hazır mantı ya da evde de açabilirsiniz 1 su bardağı doğranmış domates 2 adet halka kesilmiş sivri biber 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı su İsteğe göre sarımsaklı yoğurt Yapılışı   300 gram olan mantımızı 4 bardak et suyunda haşlıyoruz ve 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı doğranmış domates ve 2 adet halka ke

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...