Jump to content

Menekşeli Bonbonlar


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

606252540158.jpg?607305019950

 

35-40 adet menekşe

1 su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı su

1 çorba kaşığı glikoz

1/4 çay kaşığı limon tuzu

 

Glikoz yapımı:

400 gram tozşeker

240 ml su (1 su bardağından biraz fazla)

1 tutam tuz

 

Önce glikozu hazırlayın. Tozşeker ile suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alınca bir tutam tuzu ilave edin. Bonbonlar için; tozşeker, su ve glikozu kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman limon tuzunu ekleyin. Karıştırarak kıvamı koyulaşana dek pişirin (rengi hafif kahverengileşecektir). Şekerler pişince, istediğiniz kalıba çay kaşığı ile dökün. Menekşeleri yerleştirin. Soğuyunca şekerleri yiyebilirsiniz.

 

 

NOT: Pişirme sırasında, ocağın yakınında içi su dolu bir bardak bulundurun. Koyulaşmaya başladığında şekerden damlatın. Eğer kıvamı olmuşsa, şeker damlası bardağın içine bozulmadan düşecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...