Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2013 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 su bardağı nişasta İçi için: 150 gram tereyağı Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz Pandispanya için: 2 adet yumurta 2 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı un Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 damla limon suyu Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynadıktan sonra soğutun. hamur için süt, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, sirke, bir tutam tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Nişasta ile çok ince baklava hamuru olacak şekilde açın. Açılan hamurun ilkini fırın tepsisinin içine serin. 3 adet hamuru aralarına eritilmiş tereyağı sürerek serin. 3.cü hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve dövülmüş cevizin yarısını yayın. Tekrar 3 adet yufkayı aralarını yağlayarak üstü üste döşeyin. Pandispanya hamuru için yumurta ve tozşekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın. Elenmiş unu ilave edip tahta bir spatula ile karıştırın. Bu hamuru yufkaların üzerine yayın. Pandispanya hamuruna kadar olan işlemi tekrarlayın. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. İstediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.