Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2013 Hamuru için: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 5 su bardağı un Yeteri kadar su Hamuru açmak için: Nişasta İçi için: 500 gram tatlı lor 125 gram tereyağı Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 damla limon suyu Yumurta, tozşeker, limon suyu ve unu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. İki adet yarım yufkayı, kesilmiş düz kısımları dışta kalacak ve yuvarlak kısımların uçları üst üste gelecek şekilde, arasına eritilmiş tereyağı sürerek yerleştirin. Diğer 2 adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, iki adet dikdörtgen hamur elde edin. Eritilmiş tereyağı ile lorun yarısını hamurun üzerine sürüp, rulo yapın. 4 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.