Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2013 300 gram sarı leblebi 150 gram yerfıstığı 125 gram tereyağı 1 çay bardağı bal Süslemek için: Bal, yerfıstığı Leblebi ve soyulmuş yerfıstığını robottan geçirip bir kaseye alın. Tereyağını bir tavada kızdırıp, leblebinin içine katın. Balı ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Orta büyüklükte bir kalıba streç film serin ve helvayı elinizle bastırarak yerleştirin. Soğuduktan sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Üzerindeki streç filmi alın. Dilediğiniz şekilde dilimledikten sonra bal ve fıstıkla süsleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.