Jump to content

Cevizli Bisküvi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cevizli-biskuvi_7c68d7e7.jpg

 

250 gr margarin(oda ısısında)

200 gr pudra şekeri

1 paket vanilya

300 gr un

75 gr pirinç unu

50 gr mısır nişastası

1 tatlı kaşığı tarçın

120 gr iri kırılmış ceviz içi

2~3 yemek kaşığı süt

 

Cevizli bisküvi: Margarini, pudra şekeri ve vanilyayı mutfak robotunda karıştırın. Elenmiş un, pirinç unu, nişasta ve tarçını ekleyerek ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru bir kaba aktarıp toparlanıncaya kadar kaşık kaşık sütü ekleyip yoğurun. İri kırılmış cevizleri ilave edin. Hamuru unlanmış zeminde pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Üç eşit parçaya bölüp 6-7 cm çapında olacak şekilde rulolar yapın. Her bir ruloyu yağlı kağıda sarıp 1 saat derin dondurucuda soğutun. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. 18-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Muzlu ve Cevizli Bisküvi

      400 gr un Yarım tatlı kaşığı karbonat 1 tutam tuz 1 su bardağı esmer şeker Yarım su bardağı toz şeker 75 gr tereyağı 1 yumurta 1 büyük boy olgun muz 320 gr damla çikolata 140 gr ceviz içi   Muzlu ve cevizli bisküvi: Muzun kabuğunu soyup içini püre şeklinde ezin. Un, karbonat ve tuzu geniş bir cam kaseye alıp harmanlayın. Şekerleri başka bir cam kaseye alın. Tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Püre muz ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı

      , Yer: Hamur İşleri

    • Cevizli Bisküvi Pastası

      Bisküvi için 140 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu 90 gr tereyağı 70 gr toz şeker 2 yumurta sarısı Bir tutam tuz Yarım çay kaşığı vanilya esansı 200 gr iri kırılmış ceviz içi Ganaj için 240 ml krema 200 gr bitter çikolata 200 gr çikolata kreması 1 tutam tuz 150 gr tereyağı çikolata sos için 60 ml soğuk su 2 çay kaşığı toz jelatin 130 gr toz şeker 80 ml su 60 gr kakao 80 ml krema   Cevizli bisküvi pastası: Bisküvileri

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Hindistan Cevizli Bisküvi

      95 gr Hindistan cevizi 140 gr un 240 gr toz şeker Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat Yarım çay kaşığı karbonat 1 tutam tuz 5 yemek kaşığı su Üzeri için Toz şeker   Hindistan cevizli bisküvi: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindistan cevizini fırın tepsisine yayıp ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Un, şeker, Hindistan cevizi, rendelenmiş muskat, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Hamur halini alıncaya kadar kaşık kaşık su ekleyerek yoğ

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...