Jump to content

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ici-pilavla-doldurulmus-butun-tavuk-dolmasi_b134c18a.jpg

 

1 bütün tavuk

100 ml zeytinyağı

100 gr ciğer

25 gr dolmalık fıstık

150 gr soğan

1 kg pirinç

15 gr kuş üzümü

5 gr tarçın

3 gr karabiber

2 gr yenibahar

Tuz

toz şeker

Et suyu

Sos için

1 yemek kaşığı ketçap

1 yemek kaşığı hardal

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı soya sosu

 

İçi pilavla doldurulmuş bütün tavuk dolması: Kuş üzümlerini bir süre suda bekletip suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp küp doğranmış ciğeri ekleyin. Kızarmaya başladığında dolmalık fıstık ve soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin. Kuş üzümü, tarçın, şeker, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız pilavı yarım saat demlendirin. Bütün tavuğu bol suyla yıkayıp iyice temizleyin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra içine hazırladığınız pilavı doldurun. Kürdanla kapatıp mutfak ipiyle kanat ve butlarını gövdeye bağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Sosu için ketçap, hardal, bal, zeytinyağı ve soya sosunu bir kasede karıştırıp fırçayla tavuğun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...