Jump to content

İzmir Köfte


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

izmir-kofte_27def635.jpg

 

500 gr orta yağlı kıyma

2~3 sivri biber

1 küçük boy rendelenmiş soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz

Kimyon

Karabiber

1 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

3 dilim bayat ekmek içi

3 patates

Kızartmak için ayçiçeği yağı

Sosu için

3 domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Kırmızı toz biber

 

İzmir köfte: Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın. Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın. Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin. Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin. Üzerine sosunu dökün. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • İzmir Köfte Tarifi...

      İzmir köfte tarifi     İzmir köfte malzemeleri:   500 gram kıyma 2 soğan 1 yumurta Yarım çay bardağı galeta unu Yarım çay bardağı su 2 diş sarımsak Tuz, karabiber, kimyon Maydanoz 4-5 patates 2 domates 4-5 yeşil biber 1 kaşık salça   İzmir köfte yapılışı:   Soğan, sarımsak ve maydanozları ince ince kıyın. Kıyma ile yoğurmaya başlayın. Yumurta, galeta unu, su ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Yarım saat buzdolabında bekletin. Soyduğunuz patatesleri elma dilimi şeklinde

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • İzmir Köfte Tarifi

      İzmir köfte tarifi..   4 orta boy patates 6 sivri biber 3 orta boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı 1 su bardağı ayçiçeği yağı (kızartmak için) 1 çay kaşığı tuz Köfte için 500 gr dana kıyma (az yağlı) 1 soğan 3 dilim bayat ekmek içi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam maydanoz   İzmir köfte: Kıymayı yoğuracağınız kaba alın. Soğanı rendenin ince tarafı ile

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Erişteli İzmir Köfte

      750 gram dana kıyma 1’er adet yumurta ve küçük soğan 4-5 dilim bayat ekmek içi 6-7 dal kıyılmış maydanoz 3-4 adet orta boy patates 2 adet sivri biber Yarım su bardağı erişte Tuz, karabiber Sosu için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı ılık su, tuz Kızartmak için: Sıvıyağ   Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • İzmir Köfte (İzmir)

      500 gr. orta yağlı koyun kıyması 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 4 adet patates 3 çorba kaşığı margarin 3 dilim ekmek içi 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin. Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • İzmir Köfte

      Malzemeler: *300 gr kıyma *2-3 yemek kaşığı pirinç *1-2 yemek kaşığı salça *2-3 adet patates *1 adet yumurta sarısı *pul biber *un kıvama gelene kadar *karabiber *1 adet soğan suyu *2-3 kaşık sıvı yağ *tuz HAZIRLANIŞI: Pirinci çok pişmeyecek şekilde haşlayıp süzüyoruz.Yoğurma kabında pirinç,kıyma,yumurta sarısı,tuz,kara biber,pul biber ,1 yemek kaşığı kadar un ve soğan suyu yoğrulur.İrice köfteler yapılır.Patatesler ay şeklinde doğranır.Tencerede yağ ve salça kavrulup sıcak su eklen

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...