sessiz nehir Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 Malzemeler 6 Dilim Bayat Ekmek 250 Gr Dana Kıyma 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu 1 Çay kaşığı Karabiber 2 Adet Kuru Soğan Yarım Kg Kuzu Kıyma 1 Tatlı kaşığı Tuz 1 Adet Yumurta Kuru Köfte Hazırlanışı Bayat ekmeklerin kabuklarını bıçakla kesip çıkarın. Elde ettiğiniz iç kısımları soğuk suda yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymaları derin bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, yumurta, ufalanmış bayat ekmek içi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak şekillendirip köfteleri hazırlayın. Tepsiye unu yayıp köfteleri ekleyin. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri kızgın yağa atıp ocağın altını kısın. Kısık ateşte tavayı hafifçe sallayarak ve köfteleri çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp arzuya göre kızarmış patates ve ketçapla servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.