Jump to content

Fıstıklı Baklava


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

566632170529.jpg?566869825258

 

1 kg baklavalık un

5 adet yumurta

1 su bardağı su

2 su bardağı buğday nişastası

500 gram tereyağı

300 gram toz antepfıstığı

5 çay kaşığı tuz

 

Şerbet için:

6 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Öncelikle şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamur için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan 12 eşit beze koparıp, elinizle yuvarlayın. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde her bir bezeyi üzerine nişasta serperek çok ince açın. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş ve ılınmış tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine toz antepfıstığı serpin. Diğer 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan ılınmış tereyağını baklavanın üzerine boşaltın. Baklavayı önce diklemesine, sonra çapraz keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Cevizli ve Fıstıklı Baklava

      1 kg sert buğday unu 3 yumurta 10 gr tuz 50 gr buğday nişastası 1 kg sadeyağ 250 gr iri kırılmış Antep fıstığı içi 250 gr iri kırılmış ceviz içi Şerbeti için 750 gr toz şeker 350 ml su   Cevizli ve fıstıklı baklava: Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu tezgah üzerine alın. Ortasını çukurlaştırın. Bu boşluğa 3 yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip hamuru yoğurun (orta sertlikte bir hamur olması gerekiyor). Ha

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çikolatalı ve Fıstıklı Baklava Rulosu

      100 gr çikolata 100 gr iri kıyılmış antep fıstığı 1 yemek kaşığı bal 8 baklava yufkası   üzeri için Eritilmiş tereyağı Pudra şeker   Çikolatalı ve fıstıklı baklava rulosu: Eritilmiş çikolata ile fıstığı bir kaseye alın ve balı ekleyerek karıştırın. Fırını 190 dereceye ayarlayıp fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkalarını mutfak tezgahına yayın. üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Hazırladığınız çikolata karışımından 2 yemek k

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava

      1 Pk. Baklavalık Yufka 250 Gr. Tel Kadayıf 150 Gr. Tereyağı 1 Su B. Yeşil Fıstık Şerbeti İçin:   3 Su B. Toz Şeker 2 Su B. Su 1 Dilim Limon Hazırlanışı:   Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kadayıfı ince ince doğruyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine yeşil fıstığı döküyoruz ve harmanlıyoruz.   Tereyağını eritiyoruz. Üç kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz. Yufkanın bir ucuna kadayıflı harçtan koyuyoruz ve

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...