Fıstıklı Baklava
-
Benzer Konular
-
Cevizli ve Fıstıklı Baklava
1 kg sert buğday unu 3 yumurta 10 gr tuz 50 gr buğday nişastası 1 kg sadeyağ 250 gr iri kırılmış Antep fıstığı içi 250 gr iri kırılmış ceviz içi Şerbeti için 750 gr toz şeker 350 ml su Cevizli ve fıstıklı baklava: Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu tezgah üzerine alın. Ortasını çukurlaştırın. Bu boşluğa 3 yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip hamuru yoğurun (orta sertlikte bir hamur olması gerekiyor). Ha, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Çikolatalı ve Fıstıklı Baklava Rulosu
100 gr çikolata 100 gr iri kıyılmış antep fıstığı 1 yemek kaşığı bal 8 baklava yufkası üzeri için Eritilmiş tereyağı Pudra şeker Çikolatalı ve fıstıklı baklava rulosu: Eritilmiş çikolata ile fıstığı bir kaseye alın ve balı ekleyerek karıştırın. Fırını 190 dereceye ayarlayıp fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkalarını mutfak tezgahına yayın. üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Hazırladığınız çikolata karışımından 2 yemek k, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava
1 Pk. Baklavalık Yufka 250 Gr. Tel Kadayıf 150 Gr. Tereyağı 1 Su B. Yeşil Fıstık Şerbeti İçin: 3 Su B. Toz Şeker 2 Su B. Su 1 Dilim Limon Hazırlanışı: Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kadayıfı ince ince doğruyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine yeşil fıstığı döküyoruz ve harmanlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Üç kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz. Yufkanın bir ucuna kadayıflı harçtan koyuyoruz ve, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.