Jump to content

Portakallı İrmik Helvası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

457112669262.jpg?457719555914120104124251

 

1 paket irmik

250 gram tereyağı ve margarin karışımı

1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

 

Üzerine: Hindistancevizi, portakal kabuğu ve ince çekilmiş ceviz

 

Fıstık ve irmiği yağla birlikte kavurun. Karamel rengini alınca, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Biraz daha kavurup ateşten alın. Sütü ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra tozşekeri ekleyin. Yarım saat dinlendirin ve servis tabağına alın. Rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve ince çekilmiş cevizle süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Portakallı İrmik Helvası Tarifi...

      Portakallı irmik helvası tarifi   Portakallı irmik helvası malzemeleri:   2 bardak irmik 100 gram margarin 1/2 çay bardağı sıvıyağ 2 bardak şeker 2,5 bardak su 1,5 bardak portakal suyu 1 portakal rendesi   Portakallı irmik helvası yapılışı:   Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştır

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...