Jump to content

Dible


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

636905524832.jpg?637755679841

 

Yarım kg un

1 su bardağı küllü su

1 adet yumurta, tuz

 

Açmak için:

1 su bardağı nişasta

 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

 

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

İki buçuk su bardağı su

3-4 damla limon suyu

Süslemek için:

Badem, tarçın

 

Hamur için un, küllü su, yumurta ve tuzu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparın ve her bezeyi baklavalık yufkadan daha kalın olacak şekilde, nişasta serperek açın. Hamurdan 4 parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi bir ucundan tutup, dört parmağınıza gevşek şekilde sararak tepsiye bırakın. Diğer hamurları da aynı şeklide hazırlayın. Gül şekli alan hamurları, kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Diğer taraftan şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Sıcak tatlıları soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çektikten sonra tatlıları servis tabağına alın. Üzerlerini dövülmüş badem ve tarçınla süsleyip, servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Dible Fasulyeli Pilav

      Dible fasulyeli pilav tarifi..   1 kg taze fasulye 1 su bardağıpirinç 3 orta boy soğan 1 çay bardağı su 1 küçük domates 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Kırmızı pul biber Fındık yağı   Dible fasulyeli pilav: Taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın akabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Fasulyelerin yarısını tencereye alın. üzerine soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biber ekleyin. Kalan fasulyeleri ilave edin. Su ve tereyağını ekleyip

      , Yer: Pilavlar

    • Karadeniz Dible

      KARADENİZ DİBLE   1 bağ kara lahana 1 çay bardağı pirinç 3 havuç rendesi 1 büyük soğan tereyağ ve sıvıyağ   Öncelikle lahanamızı ince ince doğruyoruz. İncecik doğranan lahanalar aynı ıspanak yıkar gibi süzgeçte bol su ile yıkanıp iyicene sıkılır ve tencereye konulur.   Üzerine 3 havuç rendelenip karıştırılır. Lahananın üzerine pirinç ve kalın soğan doğranıp kapak kapatılır. Orta ateşte yaklaşık 10 dk falan kendi buharında pirinçler şişip lahana rengini değiştirene kadar pişirilir…pişi

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...