Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı 2 su bardağı irmik 100 gram tereyağı 1 su bardağı kara Özbek üzümü Bir buçuk su bardağı kıyılmış ceviz 2 su bardağı süt Bir buçuk su bardağı tozşeker İrmik ve tereyağını bir tencereye alın. Bir yandan tahta bir kaşıkla kavururken, diğer yandan da üzüm ve cevizi ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kavurduğunuz irmiğin üzerine ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.